Posts

Showing posts from 2013

KAWAH GUNUNG BERAPI TANGKUBAN PERAHU LUNCH DI KG DAUN

Image
Entry kalini banyak info yang leen nak share dengan pembaca berkenaan TANGKUWAN PERAHU kawah gunung berapi dan persekitaran yang sejuk dan nyaman. Rezeki kami, sebelum ini dikatakan kawah gunung berapi ini aktif dan ditutup. Nak dijadikan rezeki kami, masa sampainya di Bandung, Pak Endang...iaitu Pak Supir kami yang setia dengan kami mengatakan yang Kawah Gunung Berapi sudah pun dibuka dan boleh dilawati pelancong. Perjalanan dari kota Bandung untuk naik ke atas mengambil masa lebih kurang satu jam setengah saja. Jalannya pula tak la teruk sangat sebab pada awalnya leen risau gak kot-kot bahaya untuk ibu mengandung tok pergi ke sana. ternyata alhamdulillah tak ada masalah. Perlu diingatkan, jika naik ke atas jangan lupa pakaila pakaian yang tebal sikit sebabnya diatas sana boleh tahan sejuk...hihihi...


 Jom layan gambar-gambar kami :)

posing-posing :) relax je aireen ngn timah tak pakai baju tebal...huhu sebenarnya diorang tak tau kat atas ni sejuk...tu yang diorang re…

PAK SUPIR DI BANDUNG

Image
Kota bandung memang terkenal diantara peminat barang2 berjenama. oleh kerana ramai sangat yang kata Bandung ni best, so ape lagi leen pun aim la tiket dan akhirnya dapat gak tiket pada cuti sekolah bulan Mac yang lepas..saje cari time cuti coz nak shopping puas2 kat sana. kali ni leen tak dapat tiket murah sangat..almaklumla cuti sekolah mmg payah sikit nak dapat tiket murah Air Asia. book tiket Oktober masa tu lom pregnant lagi...memang rezeki baby, leen fly ke bandung masa perut dah usia 4 bulan lebih..syukur perjalanan dan percutian berjalan lancar.

                 Dari LCCT jam 3 petang dan sampai di Bandung tak sangka dah gelap..Waktu Indonesia memang lewat sejam dari Malaysia, tapi perlu diingatkan peredaran cuaca awal sejam dari kita macam kat Sabah Sarawak pula..mula2 memang keliru..hari dah gelap tapi jam baru kul 6 petang.

                 Ketibaan kami disambut oleh pak supir kami Pak Endang yang kami siap2 book dari Malaysia. dapat nombor Pak Endang dari …

SHOPPING SAKAN DI KOTA BANDUNG

Image
Sepanjang di Bandung kami menginap di Hotel WIRTON DAGO yang terletak di penghujung jalan Dago. Hotel ni kira ok san selesa sangat, syukur persekitaran bilik dan sarapan yang enank membuatkan kami berpuas hati sepanjang menginap di sana. Kami book guna www.agoda.com aje. Mudah dan senang.


                  Hihi muka exited nak berjalan...kocek dah ready uwang rupiah berkepuk-kepuk...ape lagi ayuh shopping...hahahaha. Tempat pertama yang kami lawati ialah PASAR BARU. tempat yang kaya dengan barang-barang seperti kain-kain sulam, telekong, baju bandung, swimming suit, pakaian bayi, beg, kain batik, kain pelekat dan serba serbi la ada di sini...


                                                          Hiruk pikuk di dalam Pasar Baru.

Muka ayah dan arham yang sabar menunggu mama sedang shopping tudung.

sedang pilih-pilih cadar
Muka boring Azfar dan Arham tunggu mama membeli belah
             Masa di Pasar Baru ni leen dapat borong kain sulam 8 pasang dengan hanya 1 juta ru…