Monday, April 22, 2013

KAWAH GUNUNG BERAPI TANGKUBAN PERAHU LUNCH DI KG DAUN

              

               Entry kalini banyak info yang leen nak share dengan pembaca berkenaan TANGKUWAN PERAHU kawah gunung berapi dan persekitaran yang sejuk dan nyaman. Rezeki kami, sebelum ini dikatakan kawah gunung berapi ini aktif dan ditutup. Nak dijadikan rezeki kami, masa sampainya di Bandung, Pak Endang...iaitu Pak Supir kami yang setia dengan kami mengatakan yang Kawah Gunung Berapi sudah pun dibuka dan boleh dilawati pelancong. Perjalanan dari kota Bandung untuk naik ke atas mengambil masa lebih kurang satu jam setengah saja. Jalannya pula tak la teruk sangat sebab pada awalnya leen risau gak kot-kot bahaya untuk ibu mengandung tok pergi ke sana. ternyata alhamdulillah tak ada masalah. Perlu diingatkan, jika naik ke atas jangan lupa pakaila pakaian yang tebal sikit sebabnya diatas sana boleh tahan sejuk...hihihi...


 Jom layan gambar-gambar kami :)


posing-posing :) relax je aireen ngn timah tak pakai baju tebal...huhu sebenarnya diorang tak tau kat atas ni sejuk...tu yang diorang relax je...hihihi maaf la ek...lupa bg tau korang masa sebelum bertolak kat atas tu sejuk...huhu

Gelagat ayah dan arham

Tiga hero mama

Pemandangan dari menara

Ni pemandangan bila dah mula mendaki naik ke atas


Timag wat aksi comei...hikhik



Cikgu Aireen dan syahmi

Antara pokok bongsai yang ada di tanah tinggi

Akhirnya ada gak gambar satu family...susahnye nak bergambar bersama...huhu


ni la salah sorang peniaga yang mengekor kami dariatas sampai turun ke bawah



senyuuummmm...

Sape nak try naik kuda le try naik :)

Tak lepaskan peluang ambil gambar sampai pengsan

Pemandangan dari atas menara..separuh dari orang yang kat bawah tu adalah peniaga..Jadi hati-hati dengan barang dan handbeg korang.





Hihi tiba-tiba ada koboi sesat kat atas ni kan...kalo nak tau...ni la mamat yang follow kami dari bawah dan sampai atas hingga naik kereta..baik punye..tolong kami angkat barang dan ramah sangat...rupa-rupanya ikut sampai suh beli..

Pada kawan-kawan yang nak naik kat atas ni, perlu diingatkan supaya kalo tak nak beli...janganla sesekali pegang barang yang diorang ni jual kalo tak comfirm mereka akan ikut korang sampaila korang terbeli gak akhirnya...

ekor jangan tak ekor

Berehat sebentar sementara tunggu hujan reda.


Lunch di Restoren Kg. Daun....Kalo sampai di Bandung antara kedai makan yang sangat popular ialah Restoren Kg Daun ni la...pemandangan yang di sajikan di sekitarnya sangat cantik...tenang dan nyaman aje tempatnya..sebelum masuk kena mendaftar dulu tau...bagi nama dan mereka akan panggil bila tiba giliran kita masuk..untung-untungla..orang kata nak tunggu giliran dapat masuk agak lama...tp rezeki kami lom sempat puas posing sekitar restoren dah kena panggil dan dapat masuk dalam...

 Anrata pemandangan yang terdapat di sana

 Restoren kg Daun...soal harga? boleh tahan gak harganya...berbaloila dengan pemandangan dan rasa yang disajikan..:)

 Oder punye oder...hihih makanan pun sampai...dan tibala masanya kami melantak dulu...hikhik...

Air sungai yang mengalir di tepi pondok kami 

Dalam perjalanan nak turun kami singgah memetik buah strawberi...Oleh kerana muka bumi Bandung yang sejuk dan nyaman, penanaman srawberi banyak diusahakan penduduk sekitar.

 Kami petik strawberi di kaunter ajek...malas nak kotorkan baju...hihi



Gelagat ayah dan anak berposing..

Ada kesempatan masuk gambar lagi ek..sok sambung cerita kami ke CIATER HOT SPRING pula...antara tempat yang perlu dilawati bila sampai ke bandung...:)...weeeeee


1 comment:

  1. memang sangat menyenangkan wisata ke gunung tangkuban perahu, kunjungan balik ya ke blog saya www.goocap.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...